Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

A legvagányabb kukoricakrém

Ilyet még biztosan nem kóstoltatok, egy egészen különleges sós krémet fogok nektek bemutatni, amit a család és a barátok már teljesen hozzám kötnek, hiszen én voltam az első, akinek a hatására először megkóstolták. Úgyhogy, ha elkészítitek, ti is kóstoltassátok körbe jót fogtok rajta mulatni! Az elkészítése nagyon egyszerű, mégis mindenki elsőre nagyon egzotikusnak vagy bonyolultnak gondolja. Pedig, az ötlet szimplán abból eredt, hogy akartam egy krémet készíteni az egyik főételhez és volt otthon pár csemegekukorica konzerv.

Az íze igazából semmihez sem hasonlítható, talán leginkább a pattogatott kukoricához, mégis ha valakinek elejtem a mondatott, amikor nálunk van, hogy esetleg van itthon egy kis kukoricakrém, akkor bizonyosan ki fog kerülni az asztalra egy hozzá passzoló kiskanállal együtt.

Próbáljátok ki bátran, mutatom az elkészítést és a hozzávalókat, se perc alatt meglesztek vele.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 konzerv csemege kukorica (cukrozatlan)

só, bors

olaj

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk és olajon elkezdjük üvegesre párolni. Amikor ez megtörtént, hozzáadjuk a konzerv kukoricát és együtt pirítjuk őket még egy pár percig. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor kész van, átöntjük egy kisebb edénybe vagy mérő pohárba és egy robotgép segítségével pürésítjük, krémesítjük.

(plusz tipp, ha van egy pici sáfrányunk otthon, máris sáfrányos kukoricakrémet alkottunk belőle, ami az ízvilágához tökéletesen illeni fog!)

Tálaljátok előételként vagy főétel mellé, garantált lesz a siker, pár perc alatt kész vagyunk vele, egy nagyon olcsó és nagyon egyszerű recept, aminek nincsen párja!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210210_190147-02.jpeg20210210_190645-02.jpeg

20210210_190738-02.jpeg20210210_190418-02.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr9816423570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása