Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Darált hússal töltött kaliforniai paprikák

Egy igazán egyszerű és gyors étel pár hozzávalóval, viszont egy kicsit formabontóbban használjuk most fel a darát húst. Nálunk is az a jellemző, hogy húsgolyó vagy bolognai készül belőle, viszont ha kicsit unalmasnak tartjuk már ezeket az ételeket, akkor most egy remek vacsora ötletet mutatok nektek a felhasználására!

Ebben a formában szinte alig tartalmaz szénhidrátot, szerintem remek főétel diéta alatt is. Én jelen esetben friss teljes kiőrlésű kenyérrel tálaltam, de próbáljátok ki, hogy a húst összekeveritek arányosan pár adag rizzsel és akkor a köret és a jó szénhidrátok is egyből a tányérra kerülnek!

Hozzávalók:

3-4 darab kaliforniai paprika

0,5 kg darált hús

só, bors, fűszer paprika

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

olaj

sajt

tejföl

(basmati rizs)

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon elkezdjük üvegesre párolni. Mikor kész, hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kellően megpirítjuk, majd a vége felé lehúzzuk a tűzről és adunk hozzá egy- két teáskanál fűszerpaprikát. A paprikákat kb, negyedbe vágjuk, attól függ mekkorák, kitisztítjuk és kis csónakokat készítünk belőlük. Megtöltjük őket a darált hússal, vagy abban az esetben ha rizst is főztünk, akkor a rizzsel összekevert darált hússal, egy kissé kiolajozott sütésálló tálban vagy tepsiben. A tetejükre kenünk egy kis tejfölt, hogy szaftosabb legyen, és az egészre sajtot reszelünk. 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-30 percig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Az elkészült étel különleges, diétás, illatos, laktató és igazából nekünk semmilyen különleges szakácstudásunkat nem kellett hozzá bevetni. A paprikákra még vághattok egy-egy szelet paradicsomot is, igazán jól fog neki állni!

 Egyetek jókat, legyetek boldogok!

 https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

 

20210206_185738-02.jpeg

 20210206_185811-01.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr1216427976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása