A tegnapi napon egészen beszűkült a tudatom egy jó palacsintára, másra sem tudtam gondolni, csak hogy hazamegyek és este palacsinta lakomát fogok csapni. Mint a képeken is látjátok, ennek bizony ilyen lett a vége, és még azt a problémát is sikerült megoldanom, hogy nem volt otthon tojás, és ne is kelljen elmennem érte a boltba.
A palacsinta teljes kiőrlésű lisztből készült, és minden, ami a tányéron, illetve a képen látható, cukormentes, vagy hozzáadott cukormentes alapanyag. Ez természetesen semmilyen értelemben nem befolyásolta az ízeket vagy bármi egyebet, szépen, jóízűen és élvezettel fogyasztottuk este a palacsintákat egymás után, vagy éppen többet egyszerre.
Hozzávalók:
300 gramm teljes kiőrlésű liszt
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 tk. sütőpor
2,5 dl szénsavas víz
2,5 dl tej
1-2 evőkanál folyékony édesítőszer
1 tk. vanília aroma
1 csipet só
Elkészítés:
A tejet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk az édesítőszert, a vanília aromát, a sót és részletekben beleszitálva a lisztet elkeverve a sütőporral. Ezután adjuk hozzá az ásványvizet és a megolvasztott vajat vagy sütőmargarint. Az egészet elkeverjük, majd a palacsintákat kevés olajon egyesével kisütjük. Feleannyi tésztát adagolunk egy sütéshez és csak a serpenyő közepére csorgatjuk a tésztát, így lesznek kicsik és pufik. Amikor kis buborékok kezdenek kialakulni a tészta felszínén, akkor fordítjuk őket a másik oldalukra egy spatula segítségével.
Puha és könnyed kis palacsinták, amit túrókrémmel, mogyoróvajjal, gyümölcsökkel és cukormentes szószokkal tálaltam, A világ egyik legegyszerűbb receptje a palacsinta recept, mégis szerintem valahogy az egyik legjobb dolog a világon.
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.