Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Selymes hagymakrémleves krutonnal és reszelt sajttal

Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy nem volt otthon más csak a legalapvetőbb élelmiszerek a kamrában, vagy a hűtőben, és mászkalunk össze-vissza a lakásban, nyitogatjuk a hűtőt, újra és újra visszatérünk a konyhába, hogy mit lehetne enni. Nekem ilyen esetben, (amellett, hogy persze az ételrendelésen is elgondolkozom) a kedvenc legolcsóbb, legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb és legfinomabb receptem egy selymes és tényleg nagyon finom hagymakrémleves.

Ez már csak azért is vicces, mert az elkészítéséhez pár szelet akár már szárazabb kenyérre, hagymára, egy evőkanál lisztre, egy darab sajtra és némi ízesítésre van szükségünk. Mi nagyon szeretjük, kifejezetten szép esték azok, amikor a vacsorákat egy ínycsiklandó krémlevessel indítjuk, ezekben a zordabb időkben pedig egy nagyszerű immunerősítő.

Hozzávalók:

5 fej vöröshagyma

2 fej lilahagyma

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

olaj

víz

só,bors, 1 kocka leves alap

sajt

teljes kiőrlésű vagy bármi egyéb kenyér

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk és kockákra vágjuk. Nem kell sem szabályosra sem kicsire, elég ha nagy szeletekre vágjuk. Egy lábosba olajat öntünk és elkezdjük megpárolni a hagymákat. Amikor kissé mepirultak, üvegesebbek lettek, hozzáadjuk a szintén felszeletelt fokhagymát és még egy kis ideig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. 20-30 percig főzzük, előtte sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, és hagyjuk főni. Ha kész, egy botmixerrel selymesre turmixoljuk, a kenyeret kockákra vágjuk és 200 fokos sütőben pár percig sütjük. A sajtot lereszeljük, és tálalhatunk is.

Ha egy kicsit szeretnénk extrábbá tenni a levesünket, és én már nagyon hajlok arra, hogy legközelebb így is kipróbáljam, akkor csorgathatunk bele egy kevés tejszínt és piríthatunk még levesbetétnek bacon morzsákat!

Persze ezzel a diétás jellegét már kicsit megbontjuk, de ízélmény tökéletes lesz!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/20210218_190624-01.jpeg

20210218_190924-01.jpeg

20210218_190632-01.jpeg20210218_185949-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr9116432440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása