Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretne a vacsora előtti órákban, vagy egy kora esti tv-zés mellé valamit elropogtatni vagy eszegetni, és erre különösen jó választás lehet ez az egyszerűen elkészíthető egészséges finomság, amihez mindössze egy doboz konzerv csicseriborsóra és némi fűszerezésre van szükségünk.
A csicseriborsó önmagában is egy nagyszerű élelmiszer, rengeteg felhasználási módja van, csökkenti a vércukorszintet, kevés kalóriát tartalmaz, rostban gazdag, jót tesz az emésztésnek, remek kalcium forrás, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz, valamint növényi fehérjében is telített, így a vegánok számára fantasztikus élelmiszer.
Na és most, hogy ezt így elhadartam nektek, hogy mennyire fontos, ám kifejezetten olcsó élelmiszerről van szó, lássuk végre a receptet!
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
olaj vagy olívaolaj
barbeque fűszersó
fokhagymás só, vagy fokhagyma
Elkészítés:
Sütőpapírral leterítünk egy tepsit, a konzervből a víz nagy részét kiöntjük, majd elterítjük a szemeket a papíron. Megszórjuk a fűszersóval és a sóval, kis olajat locsolunk rá, összekeverjük és eldolgozzuk rajtuk, hogy mindenhova jusson, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha szeretnénk, tehetünk még a tepsire pár fokhagyma gerezdet, hogy a végeredmény aromásabb legyen, de nem kötelező.
Természetesen mindenféle fűszerezéssel kipróbálhatjuk, teljesen a fantáziánkra és az ízlésünkre van bízva, milyen végeredményt szeretnénk kapni, egyszerűen nálunk a barbeque a befutó.
Ha nem is annyira fogyókúrás, de egy nagyon hasznos élelmiszer, amit bátran fogyaszthatunk pattogatott kukorica és a különböző bolti chipsek helyett!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
midnight coder 2021.02.25. 13:54:49
Pusztai Boglárka 2021.02.25. 14:36:54
Ahogy a bejegyzésben is leírtam, minden tekintetben jobb, mint a kukorica, főleg ha pattogtatott, mert lassan felszívódó szénhidrát, ellenben ha bármit puffasztunk, akkor az már gyors szénhidrátnak számít. Tényleg superfood, de egyáltalán nem mondanám fancynek, ugyanannyiba kerül, mint bármelyik másik konzerv, példa képen akár egy csemege kukorica konzerv. A blogomon nagyon fontosnak tartom, hogy elérhető és megfizethető alapanyagokból készüljenek az egészséges ételek, én csak ötleteket adok a felhasználási módjukra a saját tapasztalataim alapján.
Köszönöm a kommented és hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem választ tudtam adni a kérdésedre!
tottiking 2021.02.25. 14:44:32
Az egyik legolcsóbb hüvelyes, a csóró Indiában alap cucc...és igen, egészségesebb, lásd kaloriaguru.
Azért, mert itt nem ismerik úgy (pláne vidéken), attól még máshol (pl. a "hanyatló" Nyugaton) régóta kapható/használják. Pl. csicseriborsóliszt a sima fehérliszt helyett sokkal egészségesebb. (ha már liszt, bár én kerülöm a liszteket, amennyire lehet) Talán akkor nem gurulna ennyi zsírdisznó az utcákon, ha pl. nem tolnák az arcukba naponta a sok sima fehérlisztből készült péksüteményeket..
superfood dumának meg nem kell bedőlni, de elég sajnálatos, hogy pl. hiába vannak tényleg vitamindúsabb gyümölcsök az EU-n kívül, de a felturbózott bullshit superfood marketing miatt aranyáron adják őket mire az EU-ba érnek. (már ahol kaphatók, mert persze itthon limitált a választék mint mindenben)
denesfabian 2021.02.25. 19:25:56
Köszi a gondolatébresztést! :-)
Pusztai Boglárka 2021.02.25. 19:41:33
Én köszönöm,hogy elolvastad a receptemet,az Aldis is nagyon finom,egyetértek,viszont így friss,meleg és házi, én azért szeretem ilyen formában csinálni néha :) és ha kiterítés előtt forgatod össze az is szuper lesz :)
wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2021.02.26. 08:39:13
Süthető retro szendvicssütőben is?
Pusztai Boglárka 2021.02.26. 09:08:14
Nem kell letakarni a sütőben, kiborítod a sütőpapírra és sütheted is. Szendvicssütőben még nem próbáltam, lehet ott is működik, bár fontos, hogy magas hőmérsékleten is mindenhonnan érje a hő. Egy próbát megérhet, ha úgy érzed, nem alkalmas rá a sütőd :)