Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Padthaiozzunk otthon!
Zöldséges padthai csirkemmellel és teljes kiőrlésű mie tésztával

A thai tésztáknak megvan a maga varázsa, ahogyan kézhez kapjuk a meleg friss tésztát, sok zöldséggel, egy kis hússal, szójaszósszal, leheletnyi ropogós maggal vagy kis babcsírákkal a tetején. Esetleg mindkettővel.

Ugyanilyen lelkesedéssel, de az otthon hangulatában, tudunk mi is elfogyasztani egy nagy adag laktató és egészséges tésztát, ami ugyanolyan könnyedén elkészíthető, mint bármelyik másik tésztaféle, azzal a könnyedséggel, hogy a tésztát meg sem kell főznünk hozzá, elég ha forró vízbe áztatjuk pár percre.

Könnyedén beszerezhető alapanyagokat válogattam a recepthez, mert velem is sokszor előfordult már, és tudom mennyire idegesítő tud lenni, mikor megkíván az ember egy kicsivel egzotikusabb ételt, viszont a hozzávalók listája gyorsan visszazökkenti a valóságba, hiszen halvány sejtelme sincsen honnan és milyen nehézségek árán tudná beszerezni az alapanyagokat. Ez viszont kicsit sem fogja csökkenti az étel minőségét vagy ízvilágát, szimplán egyszerűbbé tesszük vele az életünket.

Hozzávalók:

(4 adagra)

1 csomag teljes kiőrlésű mie tészta (Aldi)

Fél póréhegyma

1 db kaliforniai paprika

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 tojás

1 db répa

1 nagy marék gomba

1 marék üveges valamilyen babcsíra

300 gramm csirkemell

só,bors,olaj

szójaszósz

Elkészítés:

Minden zöldséget felvágunk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra, a répát pucolás után csíkokra, a paprikát és a póréhagymát vékony karikákra, a gombát és a csirkemellet pedig kockákra. Vízforralóban vizet forralunk, a tésztát egy nagy tálba rakjuk, majd ráöntjük a vizet és 3-5 percig benne hagyjuk. Olajon elkezdjük párolni a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és az előre kissé beszószozott, csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk, majd mehetnek bele a zöldségek. Az egészet összepároljuk és megpirítjuk, majd a serpenyő aljába ütjük a két tojást és összesütjük - összekeverjük a hússal és a zöldségekkel. Ezután hozzáadjuk a serpenyőben a tésztánkat és a babcsírákat, átforgatjuk és meglocsoljuk szójaszósszal.

 Ennyire egyszerű egész, szinte elronthatatlan, variálhatjuk a zöldségeket ízlésünk szerint, vagy ha van kedvenc ázsiai szószunk, azt is bátran használhatjuk hozzá, valamint diéta alatt, is bátran fogyaszthatjuk! Remélem ti is kedvet kaptatok vacsorára egy kis thai tésztához, és ha bár most nem is dobozban kapjuk evőpálcikával, a büszkeség, hogy mi készítettük el ezt a mennyi ételt, biztosan kárpótol érte!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/lrm_20210223_190021.jpg

 

isyd.jpgi9ou.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5216438008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása