Egy egyszerű vacsoraötlet, hogy feldobjuk a szokásos csirke-körettel főételt, egyszerűen azzal. hogy megcsináljuk mellé mindenki egyik kedvenc mártását és összedobogunk egy kis répás mártogatóst! Egy jellemzően olyan étel, amihez csak megterítünk és éhesen nekilátunk!
Hozzávalók:
500 gramm csirkemell
200-300 gramm kuszkusz
só,bors,olaj
A répatócsnihoz:
250 gramm répa
4 ek. teljes kiőrlésű liszt
só,bors,római kömény
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
A besamelhez:
2 ek. vaj
500 ml tej
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
szerecsendió, só, bors
Elkészítés: A répákat és a fokhagymát lereszeljük, majd az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 200 fokon, egyszer félidőnél megfordítva őket, kb. 25 percig sütjük. A csirkemelleket felkockázzuk, majd kevés olajon, sóval, borssal fűszerezve lepirítjuk. A kuszkuszt ugyanannyi forrásban lévő vízzel leöntjük, majd pár percig állni hagyjuk, amíg megszívja magát. A besamelhez egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a meleg tejet, ízesítjük és mártás állagúra főzzük.
Ezután már csak összerakjuk a kész ételt, ami ebből a pár lépésből áll, és már neki is állhatunk! Diéta alatt is beilleszthető, tartalmaz minden jót, amire a szervezetnek szüksége van, mégis ízletes, könnyed, puha és változatos fogás, aminek mindenki örülni fog!
Egyetek jókat, legyertek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.