Rengetegféle panírozási mód létezik, és nagyon sok alternatív lehetőség, amivel változatossá és egészségessé tehetjük ezt az egyszerű és közkedvelt főételt!
Legtöbben még mindig a hagyományos eljárást szeretik és használják, de néha érdemes kipróbálni ebben is egy kis újítást, illetve mutatok pár IR kompatibilis és egészséges, illetve diétás változatot!
Ha a lisztet egyszerűn csak teljes kiőrlésű lisztre, zabpehely lisztre, rozslisztre, vagy egyéb alternatív formájára cseréljük, valamint teljes kiőrlésű zsemlemorzsára, máris lassú szénhidrátra cseréltük a gyorsan felszívódót, ezen kívül az íze is ugyanolyan finom és ropogós marad!
A panír lehet:
- teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (bécsi módszer)
- zabpehely
- szezámmaggal kevert
- sörtésztás
- sajtos
- párizsi
- palacsinta tészta
- dupla panír
Elkészítés:
Az alapvető eljárást megtartjuk a legtöbb esetben, tehát liszt-tojás-panír lesz a sorrend. A zabpelyhes és a szezámmagos bunda elkészítéséhez szimplán belekeverjük a plusz hozzávalót a panír rétegbe, majd így sütjük ki olajban. A sajtos panírhoz a tojásba keverjük a tetszőleges típusú reszelt sajtot, majd ezután panír és sütés. A palacsinta tészta elkészítése is meglepően könnyű, hiszen kikeverjük a tésztát, mintha palacsinta sütésre készülnénk, belemártjuk a húst, majd ezután sütjük. Személy szerint ez az egyik kedvencem, ráadásul sok mosogatni való edényt is megspórolok vele. A párizsi bundához csak lisztre és tojásra van szükségünk, itt liszt-tojás-liszt lesz a bundázási sorrend. A sörtésztához a tojások sárgáját sörrel, majd liszttel elkeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan az előbbiekbe beleforgatjuk és ezután sütjük. A dupla panír, pedig már a nevéből is engedi kikövetkeztetni, itt kétszer csináljuk végig a szokásos panírozási eljárást.
Ugyanezekkel a módszerekkel panírozhatunk zöldségeket is, hagymakarikát, a végeredmény biztos, hogy nagy siker lesz, hiszen egy jó rántott hússal vagy zöldséggel mindenkit le lehet venni a lábáról, hát, még ha a fentebb felsorolt módszerekkel kísérletezünk, akkor biztosan minden el fog fogyni az asztalról!
A képen háromféle módszert láthattok, csirkemelleket, illetve hagymakarikákat, sáfrányos kukoricakrémmel tálalva, aminek a receptjét ezen a linken elleshetitek!
https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/02/11/a_legvaganyabb_kukoricakrem
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.