Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Extra csokis mennyei bárányfelhő
Sacher krémszelet meggyel - édesburgonyából cukormentesen

Én magam is meglepődtem mennyire krémes és jó értelemben tömény lett ez a kis desszert, amiből lehetetlen megállni,hogy ne kérjünk repetát!
A plusz csavar pedig az egészben,hogy bizony édesburgonyából készült, amit hosszas találgatás után sem talált ki a kóstoló alany,majd miután fény derült a titokra,magasra húzott szemöldök és egy őszinte mosoly volt rá a válasz!

Hozzávalók:


- 2 db tenyérnyi burgonya
– 100 gramm teljes kiőrlésű liszt
– 1 púpos kiskanál sütőpor
– 1 csipet só
– 5 ek. cukrozatlan kakaópor
– kb. 3 ek. folyékony alapú édesítő
– 2 tojás
– 250 ml kávé (koffeinmentes is lehet)
– 125 m olaj
- 1 tábla 75%-os étcsoki
- meggy

Elkészítés:
Az édesburgonyákat forrásban lévő vízben puhára főzzük, (én héjával együtt megfőztem,utána szépen lejött a héja kézzel is) megpucoljuk,kihűtjük,majd négybe vágjuk.
A kávét lefőzzük,majd kihűtjük, a folyékony hozzávalókat egy tálba tesszük és az édesburgonyával együtt botmixerrel összeturmixoljuk. A száraz hozzávalókat szintén egy tálban összekeverjük,majd hozzáadjuk az összeturmixolt hozzávalókat is és simára keverjük.
Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd belepotyogtatjuk a meggyeket. 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. (ne ijedjetek meg, ragacsos fog maradni a belseje) Ha kész, egy kis lábosban kb. 2 ek. étolajjal felolvasztjuk a csokit és egyenletesen a tetejére simítjuk. Hűtőbe rakjuk, és megvárjuk amíg megdermed. 

Szerintem másnapra még jobb  lett, "Sacheresebb", mert a két szélén, még piskótásabb is lett az állaga. A meggy tökéletesen visszaadja azt a kis savanykás gyümölcsös ízt, amit a baracklekvár szolgáltat az igazi sütiben, ezért semmilyen extra hozzávalóhoz nincs mellé szükségünk. 

Én a hétvégén még minimum két tepsit sütök, és talán cukormentes csokira cserélem a magas kakaó tartalmú étcsokit, a változatosság kedvéért. 

Erősen addiktív, ráadásul cukormentes és diétás, tehát ha éppen valami egyszerű, de fantasztikus süteményre vágytok a héten a tavasz megünneplésére, vagy csak egy kis boldogság hormonra vágytok, ez a ti receptetek!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210311_091242.jpg20210311_091148.jpg20210311_091256.jpg20210311_091309.jpg

20210311_091215.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr616457348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása