Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Kókuszos-túrós-meggyes mascarpone krémmel töltött palacsinta
Cukormentesen teljes kiőrlésű lisztből

Tegnap este sokáig néződtem otthon, milyen vacsorát lehetne csinálni, mert minden ami volt még a hűtőben, az meg volt nyitva, el volt fogyva, nem volt hús, csak pár zöldség és a kamrában a szokásos alapanyagok. 

Így a zöldségekből és egy csomag mie tésztából húsmentes thai tészta lett, és a fél csomag túróból, és fél doboz mascarponéból pedig ez a pihe-puha kókuszos krémes palacsinta lett. 

Először a krémet kevertem ki, majd gondolkodtam milyen típusú tészta illene hozzá, és mivel annyira erős és finom ízvilága lett önmagában is,( és mivel tényleg csak a legalapvetőbb dolgok voltak otthon) úgy döntöttem egy natúr, klasszikus és egyszerű palacsintába töltöm. És milyen jó ötlet volt!

A palacsintát szerintem ilyen vagy olyan formában, de mindenki szereti, ráadásul, ha már van otthon liszt, 1-2 tojás (bár ez sem kötelező), szénsavas víz és egy kis tej, már meg is vagyunk és csak a sütés van hátra, ami, hogyha nem tortát készítünk belőle, szintén nem sok időt igénylő munka, főleg ha mellette zenét hallgatunk, beszélgetünk, vagy lopkodunk a már elkészült darabokból. (természetesen csak kóstolás céljából :) )

A receptet nyugodtan alakítsátok a saját ízlésetek szerint, édesebben, citromosabban, ez csak amolyan útmutató a hozzávalókhoz, ezután kóstolgassátok, mikor éritek el a számotokra megfelelő ízvilágot!

Hozzávalók:

(diétásabb verzió)

A krém:

4-5 ek. light mascarpone

3-4 ek. 12 %- os tejföl

250 gramm zsírszegény túró

citromlé

1 citrom reszelt héja

folyékony édesítőszer

vanília aroma

meggy szemek

kókuszreszelék kb. 100-200 gramm

(fahéj)

A palacsintákhoz:

2 tojás 

kb. 1,5 dl szénsavas víz

1 dl tej

kb. 200 gramm teljes kiőrlésű liszt

1 csipet só

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krémhez a túrót egy tálba öntjük villával kissé összetörjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémes állagúra keverjük. Utoljára adjuk hozzá a kókuszreszeléket, ez fogja megadni a krém keménységét, így szabályozhatjuk, mennyire szeretnénk tömörré tenni. A palacsinta hozzávalóit egy tálban összekeverjük a megfelelő állagúra, tehát ha egy merőkanállal belenyúlunk, szépen kevergethető legyen, ne túl sűrű, de ne is túl vizes, majd serpenyőben kevés forró olajon kisütjük őket. 

A palacsintákat megtöltjük, meggy darabokat szórunk még bele, majd tekerjük, hajtjuk, és tálaljuk!

Minden összetevője olyan kellemesen puha és selymes, könnyed ízvilágú, hogy egynél biztosan nem fogunk megállni, nagyon eteti magát, ráadásul egyszerű, klasszikus, mégis kicsit izgalmas és harmonikus, szórjunk rá egy kis fahéjt, és lecsorgathatjuk cukormentes szósszal is!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210312_105701.jpg

20210312_105644.jpg

20210312_105713.jpg

 

20210312_105723.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr3916458574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása