Tegnap este sokáig néződtem otthon, milyen vacsorát lehetne csinálni, mert minden ami volt még a hűtőben, az meg volt nyitva, el volt fogyva, nem volt hús, csak pár zöldség és a kamrában a szokásos alapanyagok.
Így a zöldségekből és egy csomag mie tésztából húsmentes thai tészta lett, és a fél csomag túróból, és fél doboz mascarponéból pedig ez a pihe-puha kókuszos krémes palacsinta lett.
Először a krémet kevertem ki, majd gondolkodtam milyen típusú tészta illene hozzá, és mivel annyira erős és finom ízvilága lett önmagában is,( és mivel tényleg csak a legalapvetőbb dolgok voltak otthon) úgy döntöttem egy natúr, klasszikus és egyszerű palacsintába töltöm. És milyen jó ötlet volt!
A palacsintát szerintem ilyen vagy olyan formában, de mindenki szereti, ráadásul, ha már van otthon liszt, 1-2 tojás (bár ez sem kötelező), szénsavas víz és egy kis tej, már meg is vagyunk és csak a sütés van hátra, ami, hogyha nem tortát készítünk belőle, szintén nem sok időt igénylő munka, főleg ha mellette zenét hallgatunk, beszélgetünk, vagy lopkodunk a már elkészült darabokból. (természetesen csak kóstolás céljából :) )
A receptet nyugodtan alakítsátok a saját ízlésetek szerint, édesebben, citromosabban, ez csak amolyan útmutató a hozzávalókhoz, ezután kóstolgassátok, mikor éritek el a számotokra megfelelő ízvilágot!
Hozzávalók:
(diétásabb verzió)
A krém:
4-5 ek. light mascarpone
3-4 ek. 12 %- os tejföl
250 gramm zsírszegény túró
citromlé
1 citrom reszelt héja
folyékony édesítőszer
vanília aroma
meggy szemek
kókuszreszelék kb. 100-200 gramm
(fahéj)
A palacsintákhoz:
2 tojás
kb. 1,5 dl szénsavas víz
1 dl tej
kb. 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
1 csipet só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krémhez a túrót egy tálba öntjük villával kissé összetörjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémes állagúra keverjük. Utoljára adjuk hozzá a kókuszreszeléket, ez fogja megadni a krém keménységét, így szabályozhatjuk, mennyire szeretnénk tömörré tenni. A palacsinta hozzávalóit egy tálban összekeverjük a megfelelő állagúra, tehát ha egy merőkanállal belenyúlunk, szépen kevergethető legyen, ne túl sűrű, de ne is túl vizes, majd serpenyőben kevés forró olajon kisütjük őket.
A palacsintákat megtöltjük, meggy darabokat szórunk még bele, majd tekerjük, hajtjuk, és tálaljuk!
Minden összetevője olyan kellemesen puha és selymes, könnyed ízvilágú, hogy egynél biztosan nem fogunk megállni, nagyon eteti magát, ráadásul egyszerű, klasszikus, mégis kicsit izgalmas és harmonikus, szórjunk rá egy kis fahéjt, és lecsorgathatjuk cukormentes szósszal is!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.