Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Tavaszi Zöldfűszeres lakoma
Zöldfűszeres sült csirkecombok avokádókrémmel,párolt hagymás zöldborsóval és zöldfűszeres teljes kiőrlésű palacsintákkal

Egy minden értelemben egyszerű, mégis egészséges és fantasztikusan friss menüötlet, aminek a különböző elemeit akár egyszerre is megcsinálhatjuk, de más körettel vagy egyéb formában is nagyszerűek! 

A tavasz beköszöntével pedig érdemes kihasználnunk a friss kerti fűszereket is!

Az étel zöld elemeitől lesz különleges a fogás, amely egy tavaszi csipegetős, ám kiadós vacsorához vagy hétvégi ebédhez tökéletes választás lehet, és valószínűleg azok sem fognak rá nemet mondani, akik a telítőbb és kiadósabb fogásokat szeretik!

Én mindig szeretek úgy főzni, hogy ne csak az étel fő eleme, hanem a kis apró részletek is megragadják a figyelmet, és mindig legyen egy kis újítás a klasszikus ételekben is. Ez pedig tapasztalatom szerint semmivel sem igényel több időt, mint az átlagos főzési időnk!

Hozzávalók: 

Zöldfűszeres palacsinta

2 tojás 

kb. 1,5 dl szénsavas víz

1 dl tej

kb. 200 gramm teljes kiőrlésű liszt

1 csipet só

olaj a sütéshez

pár csipet bazsalikom,majoranna,orgánó,petrezselyem ízlés szerint (lehet friss fűszer is!)

Zöldfűszeres csirkecombok

1 kg csirkecomb, lehet alsó és felső is

olaj

majoranna,bazsalikom,oregánó,só,bors

1 fej vöröshagyma

Avokádókrém

2 érett avokádó

1 fej vöröshagyma

só,bors

Fél lime kifacsart leve

pár csipet koriander igény szerint

fél fej lilahagyma

 ízlés szerint chili

1 kimagozott paradicsom

Hagymás párolt zöldborsó

1 zacskó fagyasztott zöldborsó

olaj

1 fej vöröshagyma

só,bors

Elkészítés:

 A csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kiolajozott tepsibe fektetjük. Kissé beolajozzuk a húsokat is, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel megszórjuk, úgy hogy mindenhova jusson, majd egy vöröshagymát szeletekre vágva a húsok közé helyezzük. Ezután 180 fokon alufóliával letakarva sütjük 45 percig, majd fólia nélkül még 15 percig. Közben elkészítjük a köreteket. A palacsinta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd kevés olajon kisütjük őket. A zöldborsóhoz egy hagymát finomra vágunk, majd elkezdjük egy serpenyőben üvegesre párolni. Ezután hozzáadjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk, és puhára fűzzük. Igény szerint egy kis vizet is adhatunk hozzá, valamint petrezselyem zöldet. Az avokádókrémhez megpucoljuk az avokádókat,kimagozzuk a paradicsomot és kockákra vágjuk. A lilahagymát szintén nagyon finomra vágjuk. Botmixerrel vagy aprítógéppel, esetleg turmixgéppel az összes hozzávalót krémesítjük, közben adagoljuk hozzá a lime levét, majd sózzuk, borsozzuk.

Mint látjátok, tényleg minden lépés nagyon egyszerű. egészséges, vitamindús és tápláló lakoma, diéta alatt is bátran fogyaszthatjátok, de csak az egészséges étkezés szempontjából is kitűnő lehet, és mindemelett persze még ínycsiklandó is!

img_20200527_200506_911.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr6616474726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása