Egy minden értelemben egyszerű, mégis egészséges és fantasztikusan friss menüötlet, aminek a különböző elemeit akár egyszerre is megcsinálhatjuk, de más körettel vagy egyéb formában is nagyszerűek!
A tavasz beköszöntével pedig érdemes kihasználnunk a friss kerti fűszereket is!
Az étel zöld elemeitől lesz különleges a fogás, amely egy tavaszi csipegetős, ám kiadós vacsorához vagy hétvégi ebédhez tökéletes választás lehet, és valószínűleg azok sem fognak rá nemet mondani, akik a telítőbb és kiadósabb fogásokat szeretik!
Én mindig szeretek úgy főzni, hogy ne csak az étel fő eleme, hanem a kis apró részletek is megragadják a figyelmet, és mindig legyen egy kis újítás a klasszikus ételekben is. Ez pedig tapasztalatom szerint semmivel sem igényel több időt, mint az átlagos főzési időnk!
Hozzávalók:
Zöldfűszeres palacsinta
2 tojás
kb. 1,5 dl szénsavas víz
1 dl tej
kb. 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
1 csipet só
olaj a sütéshez
pár csipet bazsalikom,majoranna,orgánó,petrezselyem ízlés szerint (lehet friss fűszer is!)
Zöldfűszeres csirkecombok
1 kg csirkecomb, lehet alsó és felső is
olaj
majoranna,bazsalikom,oregánó,só,bors
1 fej vöröshagyma
Avokádókrém
2 érett avokádó
1 fej vöröshagyma
só,bors
Fél lime kifacsart leve
pár csipet koriander igény szerint
fél fej lilahagyma
ízlés szerint chili
1 kimagozott paradicsom
Hagymás párolt zöldborsó
1 zacskó fagyasztott zöldborsó
olaj
1 fej vöröshagyma
só,bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kiolajozott tepsibe fektetjük. Kissé beolajozzuk a húsokat is, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel megszórjuk, úgy hogy mindenhova jusson, majd egy vöröshagymát szeletekre vágva a húsok közé helyezzük. Ezután 180 fokon alufóliával letakarva sütjük 45 percig, majd fólia nélkül még 15 percig. Közben elkészítjük a köreteket. A palacsinta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd kevés olajon kisütjük őket. A zöldborsóhoz egy hagymát finomra vágunk, majd elkezdjük egy serpenyőben üvegesre párolni. Ezután hozzáadjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk, és puhára fűzzük. Igény szerint egy kis vizet is adhatunk hozzá, valamint petrezselyem zöldet. Az avokádókrémhez megpucoljuk az avokádókat,kimagozzuk a paradicsomot és kockákra vágjuk. A lilahagymát szintén nagyon finomra vágjuk. Botmixerrel vagy aprítógéppel, esetleg turmixgéppel az összes hozzávalót krémesítjük, közben adagoljuk hozzá a lime levét, majd sózzuk, borsozzuk.
Mint látjátok, tényleg minden lépés nagyon egyszerű. egészséges, vitamindús és tápláló lakoma, diéta alatt is bátran fogyaszthatjátok, de csak az egészséges étkezés szempontjából is kitűnő lehet, és mindemelett persze még ínycsiklandó is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.