Nagyon egyszerű, a lehető legdiétásabban, mégis élvezhetően és laktatóan elkészített sajtos-paradicsomos és finom kis csirkemell kockákkal megtuningolt főétel, amivel annyi a dolgunk mindössze, hogy elkészítsük a paradicsomszószos csirkét, majd szépen elterítjük a tésztán és a sütőben egy kevéske idő alatt készre sütjük.
Akár a pizzát :) Viszont most egy kicsit újítunk a megszokotton és, ha maradt még egy kis leveles tészta a hűtőben húsvétról, össze is dobhatjuk belőle, hogy kihasználjuk akár egy két fős vacsorára is!
Hozzávalók:
400 ml paradicsomszósz (passata)
450 gramm csirkemell
Bazsalikom
oregánó
só,bors
majoranna
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomag teljes kiőrlésű (vagy sima) leveles tészta
sajt
Elkészítés:
A hagymát finomra, a csirkemellet kockákra vágjuk. Olajon elkezdjük üvegesre pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor megpirult ráöntjük a paradicsomszószt. Már jöhet rá az olasz fűszerezés, amit kiegészíthetünk friss fűszerekkel is, és az egészet rotyogtatjuk még pár percig. Kihajtjuk a leveles tésztát és amikor kész a csirke, szépen elterítjük rajta, sajtot reszelünk rá, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15- 20 percig sütjük. A végén még friss bazsalikom levéllel, paradicsom karikákkal és egy kis plusz sajttal díszíthetjük.
Mivel a leveles tészta önmagában is vékony, ezért jó ragacsos lesz a végeredmény, viszont annál több csirkét van alkalmunk megenni, és annál kevesebb szénhidrátot, mert így biztosan nem lesz rá kifogás miért ne :)
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.