Egy bolognait főzhetünk akár egy óráig, de pár perc alatt is könnyedén összedobhatjuk, erre hozok nektek most egy alapreceptet, amit sokan ismerhettek, de ha éppen nincs ötletünk mit főzzünk este, és még nem volt a héten tészta a menüben, egy jó bolognainak mindenki örülni fog!
Az erre alkalmas tésztákat szeretem a végén még kicsit összesütni, hogy szépen rápiruljon a sajt a tetejére, illetve az ízek is tökéletes összeérnek, ha még 5 percre bedobjuk a sütőbe!
A sajt nyúlós, a szósz isteni, és mindenki kedve szerint szedhet magának ebből a nagy adag olaszos főfogásból!
Ha durum vagy teljes kiőrlésű tésztával készítitek, akkor pedig könnyedén beilleszthető az IR diétába is!
Hozzávalók:
1 csomag fusilli tészta (de lehet bármelyik másik kedvencetek is)
500 gramm darálthús
350 ml sűrített paradicsom
bazsalikom, oregánó, só,bors
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
reszelt sajt
koktél vagy egyéb paradicsom
Elkészítés:
A tésztához az enyhén sós vizet feltesszük forrni, majd forrás után készre főzzük a tésztát.
A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon elkezdjük üvegesre pirítani. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd ha kész, hozzáadjuk a darálthúst,sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. (ezen a ponton tehetünk bele apróra vágott paradicsomot is, nagyon jó ízt fog neki adni) Hozzáöntjük a paradicsomszószt, majd a többi fűszerrel ízesítjük, és pár percig közepes lángos rotyogtatjuk. A sütőt eközben előmelegítjük 200 fokra és előkészítünk egy nagy tepsit, amelynek az aljára egy kevés olajat csorgatunk, hogy ne ragadjon le sütés után a tészta. Ha kész vagyunk, a serpenyőben összekeverjük a tésztát a kész szósszal, majd a tepsibe öntjük, reszelt sajtot szórunk a tetejére, illetve plusz paradicsomkarikákat és bazsalikomot ízlés szerint. 200 fokon kb. 10 percig sütjük, majd frissen tálalunk!
Egyszerű, mégis nagyszerű főétel, aminek a gyerekek és a felnőttek egyaránt jóízűen fognak nekilátni!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.