Fantasztikusan puha, ragacsos és egyszerre omlós túrós sütemény, amihez csak összekeveritek a hozzávalókat egy robotgéppel, és már mehet is be a sütőbe!
Egy klasszikus túrós sütemény receptjét alakítottam át egy cukormentes, egészséges és IR barát verzióra, hogy minimális alapanyagokból és idő ráfordításával is bárki előkaphassa a receptet, ha egy kis kényeztetésre vágyik!
A tésztája annyira puha, hogy én még lekvárt vagy plusz kiegészítőket sem hiányoltam mellé, nyugodtan variálhatjátok más gyümölcsökkel is, de készüljetek fel, hogy hamar el fog fogyni a tepsi! :)
Hozzávalók:
500 gramm túró
8 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
folyékony édesítőszer
1 ek. citromlé
1 tk. vanília aroma
1 tk fahéj
6 tojás
Elkészítés:
A túrót kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, az édesítőszert,majd a többi hozzávalót, utolsónak a lisztet, amelyet beleszitálunk, és egy robotgép segítségével egyenletes masszát készítünk belőle. Után kóstoljuk elég édes-e és megfelelőek-e az ízek, majd egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük a tésztát és 200 fokon 30 percig sütjük.
Ennyire egyszerű az egész, egy igazi tavaszias, könnyed süti, ami hidegen melegen egyaránt finom, de ha megérzitek az illatát, úgysem vártok vele amíg kihűl! :)
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.