Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Kedvenc bazsalikomos paradicsom salátánk

Végre itt a könnyed, finom, nyárias ételek időszaka, amikor minden szebb, frissebb, zöldebb, mi pedig hajlamosabbak vagyunk a saláták és az egészségesebb ételekhez nyúlni!

Én már nagyon vártam, hogy elkezdhessük a tavaszias-nyárias receptek előtérbe helyezését, mert sajnos az esősebb, borúsabb időben én is hajlamos vagyok belecsúszni a laktató,megpakolós ételek sokaságába, de most már végre élvezettel szeletelhetem a vitamindús zöldségeket és finomságokat akár a saját teraszunkról, ehhez hozok nektek ínycsiklandó, mégis bűntudat mentes recepteket és fogásokat!

Kezdjük ezzel a fantasztikus paradicsom salátával, amit még tavaly nyáron tanultam eredeti olasz elkészítési mód alapján, és azóta is csak így csinálom otthon, mert az első alkalommal olyan sikere volt, hogy szinte nem is csinálhatnám másképp :)

Hozzávalók:

1-2 fürt lédús paradicsom

1-2 gerezd fokhagyma

olíva olaj

só,bors

1 nagy marék friss bazsalikom levél

Elkészítés:

A paradicsomokat lentről felfelé vékony karikákra, majd kis kockákra vágjuk és egy nagy tálba öntjük. A fokhagymát szintén apróra vágjuk, és összekeverjük a felszeletelt paradicsommal. Ezután jöhet a bazsalikom, amit vágás után hozzáadunk a tálhoz, majd só,bors ízlés szerint és az olíva olaj. Az egészet összeforgatjuk, hagyjuk állni pár percig, vagy akár pár órát is, hogy összeérjenek az ízek, majd köretként vagy bruscettával tálaljuk.

Mint látjátok ez egy nagyon természetes, igazi olaszos, friss, bazsalikomtól illatos saláta, amiből meglepően sokat lehet enni az átlag salátákhoz képest, annyira magával ragad az ízvilága. Nem adunk hozzá felesleges cukrokat, ecetet, tökéletesen kiegészíthet bármilyen főételt, de tálalhatjuk előételként is sajtokkal vagy egyéb harapnivalóval!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

f61e15a8-ea77-43e3-9e00-8c26114724f5.JPG

 

52b3c730-7948-4607-98b3-cc69cc510632.JPG07886ade-2b0f-44ce-bec1-5bad7ea28750.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5816579732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása