Első alkalommal próbáltam ki a rebarbarát és a lenmaglisztet sütemény készítés céljából, és abszolút csak pozitívan tudok nektek róla írni, ugyanis semmilyen extra munkát vagy nehézséget nem tapasztaltam a elkészítés és a végeredmény szempontjából!
Ugyanolyan egyszerűen beépíthető volt a receptbe mindegyik hozzávaló, mintha egy hagyományos piskótát vagy tepsis sütit készítenénk, viszont az íze és állaga kellemes változatosságot hozott az édességbe, ráadásul sokkal egészségesebb és sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a többi liszttípus!
A rebarbara és az eper tökéletesen kiegészítik egymást, édességük és savanykásságuk harmonikus párosítás a kicsit tömörebb és természetesebb ízű piskótával, ami a liszt kicserélése miatt érezhetünk a sütiben.
Szerencsére ma már ezeknek az alapanyagoknak a beszerzése már sokkal könnyebben megy, mint pár éve, találkozhatunk velük a nagyobb, de néha még a kisebb, egészséges vagy bio élelmiszereket kínáló boltok polcain is.
Hozzávalók:
7 db tojás
7 ek. kókuszolaj (lehet vaj is)
folyékony édesítőszer
1 tk. vanília aroma
fél citrom leve
1 tk. sütőpor
11 ek. lenmagliszt
2 marék rebarbara
cukormentes eperlekvár
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd egy robotgéppel keményre habosítjuk a fehérjét a citromlével együtt. A kókuszolajat egy tálban szintén összekeverjük a vanília aromával, édesítőszerrel, és egyenként a tojássárgájákkal. A lenmaglisztet elvegyítjük a sütőporral, majd egy szilikon spatulával óvatosan összeforgatjuk a tojássárgás keverékkel, és a kemény fehérjével. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe simítjuk, a tetejére rászórjuk a megtisztított és felszeletelt rebarbarát, majd az egész tetejét egyszer lekenjük eperlekvárral. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük, majd miután kivettük még kb. 10 percet pihentetjük.
Tálaláskor még egy kis eperlekvárral leöntjük.
Mint látjátok az elkészítése tényleg nem sokban különbözik a többi hagyományos süteménytől, viszont egy sokkal karakteresebb és megjegyezhetőbb, nekünk nagyon ízlett és pikkpakk elfogyott, nem is várat sokat magára egy újabb sütés!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.