Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Honnan rendeljünk, és hol ehetünk egy jót IR esetén is / 2. rész – Hamburgerek

Mint ti is tapasztalhatjátok, nem egyszerű inzulin rezisztensként, vagy étel érzékenyként olyan éttermeket, street foodot, vagy rendelős helyeket találni, ahonnan bűntudat nélkül tudunk választani a kínálatból, vagy az igényeinknek megfelelő alapanyagokból készítik el az ételeket. Ilyenkor általában arra vagyunk szorulva, hogy olyat rendeljünk, ami nem is igazán a kedvencünk, vagy kihagyassunk bizonyos hozzávalókat az ételeinkből. Az előző posztbomban a pizzázókat és a tésztázós helyeket vettük sorra, ahonnan nyugodt szívvel rendelhetünk mi is finomabbnál finomabb fogásokat. Most jöjjenek a nagy, finom, kiadós, hamburgerek, amiket mindenki szeret, de nem mindenhol lehet hozzájutni számunkra is megfelelő formában.

Vigyázat, étvágygerjesztő képek következnek!

Ha érdekel az előző poszt is, ezen a linken megtaláljátok:

 https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/01/22/honnan_rendeljunk_es_hol_ehetunk_egy_jot_ir_eseten_is_1_resz_pizzak_es_tesztak

Epic Burger

Amikor nálam is kiderült, hogy cukor és fehérliszt mentes diétára kell átállnom, mindig csak vágyakoztam egy jó hamburger után, vagy magamnak készítettem el otthon, de hát mindannyian tudjuk, hogy az is nagyon finom, ám nem az igazi hamburger élmény. Az első hely, amit hosszas keresgélés után találtam, az Epic burger volt, és rögtön meg is látogattam nagy reményekkel. Nem kellett csalódnom, viszonylag széles a választék, de magunknak is összeállíthatjuk a kívánt hamburgert, valamint árulnak teljes kiőrlésű bucit! Én mindig édesburgonyát kérek mellé, ami szintén tökéletes ehhez a típusú diétához és így egy komplett menüt kapunk, teljesen az igényeinknek megfelelően.  A hamburger finom és friss, nekem leginkább az amerikai típusúra hasonlít. Általában várni kell a rendelésünkre, de mindenképpen megéri.  Az étterem a Corvin sétányon található, helyben fogyasztásra vagy házhozszállításra is, szerintem, ha hamburgerről van szó, megér egy próbát.

dryh.jpg

 

dgj.jpgetteremhu.jpg

Bamba Marha

Nagy kedvenc, kétség kívül a legjobb hamburger a városban, de gyakran nincs náluk készleten a teljes kiőrlésű buci, elvitelre pedig nem elérhető, csak a sima. Ezért volt vele pár negatív tapasztalatunk, de van édesburgonya, és ha szerencsénk van, tudjuk teljes kiőrlésűként kérni a kiválasztott finomságot. Az ízekben sosincs hiba, egyszerűen olyan amilyennek lennie kell, ezért bátran ajánlom mindenkinek!

20200208_133248.jpg

 

20200228_204441.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Catch

Viszonylag sokat szoktunk tőlük rendelni, mindig korrekt a kiválasztott étel, és szintén van teljes kiőrlésű hamburger buci édesburgonyával. Ezt is amerikai típusúnak mondanám, nem szaftos, hanem nyersek benne a zöldségek, de szépen összeállnak az ízek és jól is lakunk vele.

cath_facebooku.jpg

 

facebook_catch.jpg

Vegán love, Tökmag Vegán Street Food

Őszintén bevallom, nem vagyok nagy vegán étrendű, de a következő két étteremről is sok jót hallottam, bár személyesen még nem próbáltam. Mindenképpen a listán vannak számomra is, viszonylag jó adagok, ugyanezekkel a választási lehetőségekkel, mint az előzőeknél, és mindenféle táplálkozási formára gondolnak. A Tökmag a Hollán Ernő utcában található, nagyon aranyos és barátságos hely, szép és természetes ételekkel. Korrekt árak és terasz vár minket a helyszínen.

Hasonló árakkal és formában a Vegán love, ahol talán a hamburgerek kicsivel nagyobbak, rendelhetünk is tőlük, de be is ülhetünk a Bartók Béla utcában található étterembe.

(Vegán love)

trip.jpg

tripadvisor_co_hu.jpg

(Tökmag)

tokmagvegan_hu.jpg

 

 

 

tokmagvegan_hu_1.jpg

Attaboy

A pizzás felsorolásból kihagytam, pedig ugyanúgy ahogyan a hamburgert, a pizzát is kérhetjük teljes kiőrlésű lisztből. Számomra az árak már magasabbak, mint az átlag, de a minőség az tagadhatatlan. Rendelésre, vagy helyben fogyasztásra is kitűnő, a hamburger is a pizza árak is csak kicsivel magasabbak az átlagosnál.

lpou.jpg

luo.jpg

Magic Burger

Szép, nagyon finom hamburgerek, és teljes kiőrlésű hagymás buci! A Szerémi útnál találjuk meg őket, a rendelés nehézkes, érdemesebb elmenni, ha éppen arra járunk, vagy van rá időnk.

trip_magic.jpg

trp_magic.jpg

 

 

Zing burger

Muszáj felvennem a listára, mert szerintem nagyon finom ízekkel dolgoznak, bár mostanra kicsit levettek a kézműves minőségből. Nagy szívfájdalmam, hogy náluk maximum saláta ágyon kérhetem a húspogácsát. Ennek ellenére szerintem így is nagyon finom, ám a teljes hamburger élményt nyilvánvalóan nem adja vissza. Remélem, hamarosan újítanak, és az édesburgonyám mellé kérhetek majd tőlük legalább egy szénhidrát csökkentett bucis hamburgert.

20200531_114844.jpg

zinburger_hu.jpg

 

 

Ezzel a végére értünk, a képek saját fotók vagy az internetről válogattam számotokra, remélem ti is megtaláljátok közöttük a kedvenceiteket!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

 Képek:

zingburger.hu, tripadvisor.co.hu, magicburger.hu, tökmagvegán.hu., vegánlove.hu, facebook.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr7316405318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása