Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Krémtúró torta keksz alappal cukor és liszt mentesen

Egész életemben imádtam a túrót és tejtermékeket, már gyerekkoromban is minden reggel krémtúrót reggeliztem, majd mikor nagyobb lettem, felfedeztem a mascarponét, tejszínt és a többi fantasztikus alapanyagot, amikből csodálatos édességeket lehet készíteni. Az első túrótortám, pitém és süteményeim óta kísérletezem mindig új felhasználásokkal és variációkkal, ezekből példa most ez a lágy és krémes könnyű túrótorta, ami egy remek torta alap, a többi pedig a saját ízlésünkre és kreativitásunkra bízva, milyen ízvilággal szeretnénk elkészíteni.  Borzasztó egyszerű, pár perc alatt kész vagyunk vele, nem tartalmaz semmilyen hozzáadott cukrot, vagy lisztet, így diéta alatt sem kell lemondanunk az ehhez hasonló finomságokról!

Hozzávalók:

100 gramm vaj vagy sütőmargarin

200 ml habtejszín

500 gramm krémes túró

3 kvk. zselatinpor

1 csomag cukormentes gullon keksz

20 darab korpovit keksz

folyékony édesítőszer

vanília aroma

citromlé

Elkészítés:

A kekszeket összemorzsoljuk, majd a vajjal vagy margarinnal összegyúrjuk, édesítjük, és egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába egyengetjük. Ezen a ponton választhatunk, hogy szeretnénk- e az alapot megsütni, akkor is finom lesz, ha így csak hűtőbe tesszük, de ha szeretnénk az alját ropogósabbra csinálni, pár percig 200 fokon süthetjük, amíg elkészítjük a krémet. A krémhez a habtejszínt felverjük,a zselatint egy kevés vízben feloldjuk, majd összekeverjük a krémtúrót, a tejszínt és a zselatint. Pár teáskanál citromlével, vanília aromával és édesítőszerrel ízlés szerint ízesítjük. Rákenjük a krémet az alapra, és mélyhűtőben vagy hűtőben pár órát pihentetjük, amíg összeáll. A tetejére rakhatunk gyümölcsöket, csokit, kókuszt, lekvárt, bármi belefér, ami számunkra ínycsiklandóvá teheti.

Kipróbálhatjátok plusz mascarpone hozzáadásával is, vagy tökéletes lehet hozzá akár egy kevés mandarinkrém is, aminek a receptjét itt találjátok:

https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/01/29/csodalatos_mandarinkrem_dietasan

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210220_143329-02.jpegkv.jpg20210219_214002-01.jpegkk.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr2116435202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása