Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Roppanós és omlós rántott csirkemellek zabpehely bundába panírozva mozzerellával töltve

Ki ne szeretné a rántott húst? Számomra a rántott csirkemellek a gyerekkoromat és a családi összejöveteleket jelképezi, mikor volt legalább két fajta hús, hogy a felnőttek és a finnyásabb gyerekek is jóízűen üljenek le az asztalhoz, és nekilássunk elpusztítani a halmot, amit valamelyik családtagom hosszú perceken keresztül panírozott és sütögetett a konyhában.

Manapság sajnos ilyen alkalom már kevés van, viszont én most is szeretek néha leülni este pár finom darab el, és akár kézzel valamilyen szószba mártogatva egy kevés körettel vagy salátával jóízűen elfogyasztani.

Hát, még ha tudom, hogy mindezt bűntudat nélkül tehetem, ugyanis apró változtatással ezt is tudjuk úgy alakítani, hogy én már nem is veszem észre a különbséget a hagyományos és a kissé reform rántott hús között. És igazán nem jár sokkal több macerával, én még évezni is szoktam ahogyan szépen átalakul az amúgy sablonos húsnak számító csirkemell egy nagyszerű és élvezetes fogássá!

Hozzávalók:

Mozzarella (de lehet egyéb sajt is)

1 kg csirkemell

zabpehely

teljes kiőrlésű liszt

2 db tojás

olaj, só, bors

fogpiszkáló

Elkészítés:

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és kis zsebet vágunk a szeletek oldalába. Ha túl vékony a hús, vagy nem adja ki a formája, akkor sincs probléma, majd fogpiszkálóval rögzítjük a tölteléket. A lisztet kiöntjük egy tányérra, a tojásokat felverjük, a zabpelyhet kissé ledaráljuk. A hagyományos panírozási módszer szerint fogunk eljárni, de előbb sózzuk és kissé borsozzuk a húst, majd felszeleteljük a mozzarellát, és a zsebekbe rakjuk, majd fogpiszkálóval rögzítjük a széleket. Amint említettem, ha a húst túl vékony. a közepére rakjuk a sajtot, majd ráhajtjuk a hús másik felét. és ugyanúgy rögzítjük a széleket. Ezután liszt-tojás és zabpehelybe forgatás következik, majd forró olajban körbepirítjuk őket.  Ezután, hogy biztosan átsüljenek és omlósak legyenek még 180 fokon 15 percig sütöttem őket egy tepsiben sütőpapíron.  

Az omlós, roppanós, egészséges, kissé kifolyt sajttal sült csirkemellek körettel, salátával savanyúsággal ízlés szerint már tálalhatjuk is, a siker minden szempontból garantált!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

 https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

Egyéb panírozási tippeket még ezen a linken találtok:

https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/03/08/panirozzunk_valtozatosan_es_egeszsegesen

img_20210317_123646_084.jpg

20210317_123846.jpg

 20210317_123834.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5216467958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása