Egy nagyon egyszerű alapreceptet mutatok nektek, amit bármilyen mascarponés édességhez pohárdesszerthez vagy tiramisuhoz fel tudtok használni, így nem kell a boltit keresgélni és nagyobb összeget kiadni érte, hiszen pár perc alatt mi is össze tudjuk dobni a házi, friss és egészséges babapiskótánkat.
Ebben a formában IR- eseknek és diétázóknak nem is árulják a nagyobb gyártók ezt az alapkészítményt, amikkel eddig én találkoztam az mind mézzel, és (vagy) csak tk. liszt hozzáadásával készült, ezért remélem számotokra is hasznos lehet az alábbi finomság!
Hozzávalók:
60 gramm teljes kiőrlésű liszt
3 tojás
1 cs. só
folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A babapiskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját folyékony édesítőszerrel fehéredésig verjük. a tojássárgáját óvatosan összeforgatjuk a fehérjével, majd hozzászitáljuk a lisztet és simává keverjük. Ezután, amennyiben nincs habzsákunk, egy kanál segítségével apró korongokat rakunk a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokon 15 percig sütjük.
Apró részletekben természetesen eltér a bolti változatoktól, de ízre számomra tökéletesen visszaadja a kívánt eredményt, kissé könnyedebb és habosabb, de ha csak egy kis édességre vagy kekszre vágyunk, önmagában is elrágcsálható kis apróság, amely alig tartalmaz szénhidrátot, így a vonalainkat sem kell vele féltenünk!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
Isteni finomságot is készíthetünk belőle, ha egy kicsivel többet dolgozunk vele, a mennyei tiramisu golyók receptjét ezen a linken találjátok:
https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/03/28/cukormentes_tiramisu_golyok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.