Egy nagyon egyszerű, kissé tömörebb, ínycsiklandó sütemény, amit más gyümölccsel is nyugodt szívvel variálhatunk, egyszerre édeskés és savanykás, így nem telít el és és egy könnyed, tavaszias ízvilágot hagy maga után.
Saját receptem, melyet egy előző sütimből kísérleteztem ki számotokra,csinálhatjuk mirelit vagy friss gyümölcsből is, cukormentes, és mivel teljes kiőrlésű lisztet használunk hozzá, bárki bűntudat nélkül fogyaszthatja, a repeta pedig előre garantált!
Hozzávalók:
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 tk. sütőpor
1 bögre tej
folyékony édesítőszer
1 tk. vanília aroma
fél citrom leve és reszelt héja
3 tojás
3 ek. vaj vagy sütőmargarin
250 gramm túró
áfonya
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és egy habverővel habosra keverjük őket. Ezután hozzáadjuk az édesítőszert, vanília aromát, a citrom levét és héját, majd újra kissé összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált liszttel elkevert sütőport, majd a tejet és egyenletes masszát keverünk belőle. Beleszórjuk a túrót, majd a sütibe szánt gyümölcs felét, egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. A maradék gyümölcsöt is beleszórjuk, majd 170 fokon 40 percig sütjük.
Mint látjátok, tényleg gyerekjáték az elkészítése, nálunk a teszt sütés után pedig nagy sikere lett, hiszen melegen és hidegen egyaránt finom ízvilágot ad, ha egy kis édességre vágynánk! :)
Semmilyen extra alapanyagot nem vesz igénybe, akár a hűtő vagy a kamránk tartalmából is bátran összedobhatjuk!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
Ha egyszerű és nagyszerű citromos sütemény receptre vágynál még, ezen a linken megtalálod:
https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/04/18/kenyeztetoen_finom_citromos_piskota
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.