Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Újragondolt Hortobágyi palacsinta
Tej és gluténmentes recept

Egy kis kihagyás után, ma új saját recepttel készültem számotokra, gyerekkorom óta az egyik kedvenc ételemmel a hortobágyi palacsintával!

Mióta tej és gluténmentesen étkezem, keresem azokat a megoldásokat és változtatásokat, amelyekkel nem kell nagy kompromisszumokat kötnöm régi kedvenceim felé, mégis ugyanúgy élvezhetem a hagyományos ízeket, így ezt a receptet is nyugodtan fogyaszthatjátok speciális diéták esetén!

Csupán az alapanyagok kicserélésével plusz energia befektetése nélkül elérhetjük a kielégítő eredményt, és ha nem szeretnétek vegán, alternatív és drágább termékek után kutatni, kifejezetten ajánlom az alábbi megoldást, de természetesen, ha mindenképp sajttal és tejföllel szeretnétek fogyasztani a végeredmény ugyanolyan isteni!

Hozzávalók:

Palacsinták:

növényi tej

gluténmentes lisztkeverék

szódavíz

3 tojás

csipet só

Darált húsos töltelék:

1 kg darált sertéshús

só, bors, csipet bazsalikom

olaj

1 nagy fej vöröshagyma

pirospaprika fűszer

édes pirospaprika

víz

1 fürt koktélparadicsom vagy 1 nagy fej paradicsom

Tetejére: sűrített paradicsom

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit a szokásos módon homogén állagúra keverjük és egy kevés olajon kb 10 db palacsintát sütünk belőle. A finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Fűszerpaprikával a tűzről lehúzva ízesítjük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, egy kevés vizet és még 10-12 percig összefűzzük. Ha kész vagyunk megtöltjük a raguval a palacsintákat, feltekerjük, egy kis tepsibe egymás mellé és egymásra helyezzük őket. 1-2 dl sűrített paradicsomot felteszünk egy kis lábosban, sóval, borssal ízesítjük és rotyogtatásig főzzük. Leöntjük vele egyenletesen a tepsiben elkészült palacsintákat, majd 180 fokra kb 20 percre betesszük a sütőbe.

Ezek után kész is vagyunk, vegán sajttal megszórhatjuk sütés előtt vagy után, illetve paradicsomszósz helyett tejföl alternatívát is használhatunk a hagyományosabb íz kedvéért!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img-5227_1.jpg

 

img-5202.jpg

img-5234_1.JPG

 

img-5240.JPG

img-5235.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr3816708740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása