Egy kis kihagyás után, ma új saját recepttel készültem számotokra, gyerekkorom óta az egyik kedvenc ételemmel a hortobágyi palacsintával!
Mióta tej és gluténmentesen étkezem, keresem azokat a megoldásokat és változtatásokat, amelyekkel nem kell nagy kompromisszumokat kötnöm régi kedvenceim felé, mégis ugyanúgy élvezhetem a hagyományos ízeket, így ezt a receptet is nyugodtan fogyaszthatjátok speciális diéták esetén!
Csupán az alapanyagok kicserélésével plusz energia befektetése nélkül elérhetjük a kielégítő eredményt, és ha nem szeretnétek vegán, alternatív és drágább termékek után kutatni, kifejezetten ajánlom az alábbi megoldást, de természetesen, ha mindenképp sajttal és tejföllel szeretnétek fogyasztani a végeredmény ugyanolyan isteni!
Hozzávalók:
Palacsinták:
növényi tej
gluténmentes lisztkeverék
szódavíz
3 tojás
csipet só
Darált húsos töltelék:
1 kg darált sertéshús
só, bors, csipet bazsalikom
olaj
1 nagy fej vöröshagyma
pirospaprika fűszer
édes pirospaprika
víz
1 fürt koktélparadicsom vagy 1 nagy fej paradicsom
Tetejére: sűrített paradicsom
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit a szokásos módon homogén állagúra keverjük és egy kevés olajon kb 10 db palacsintát sütünk belőle. A finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Fűszerpaprikával a tűzről lehúzva ízesítjük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, egy kevés vizet és még 10-12 percig összefűzzük. Ha kész vagyunk megtöltjük a raguval a palacsintákat, feltekerjük, egy kis tepsibe egymás mellé és egymásra helyezzük őket. 1-2 dl sűrített paradicsomot felteszünk egy kis lábosban, sóval, borssal ízesítjük és rotyogtatásig főzzük. Leöntjük vele egyenletesen a tepsiben elkészült palacsintákat, majd 180 fokra kb 20 percre betesszük a sütőbe.
Ezek után kész is vagyunk, vegán sajttal megszórhatjuk sütés előtt vagy után, illetve paradicsomszósz helyett tejföl alternatívát is használhatunk a hagyományosabb íz kedvéért!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.