Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Nincs itthon semmi… vagy mégis?

Most őszintén, hányszor fordult elő eddig veletek, hogy fáradtan hazaértetek este a munkából, és elkezdtetek gondolkodni a vacsorán, majd bizony rá kellett jönnötök, hogy semmi ötletetek és semmi alapanyag nincs otthon, de még egy készétel sincs a lakásban?

Velem kismilliószor. Órákon keresztül újra és újra be tudom járni kicsiny életterünket, és azon gondolkozom, mit lehetne kihozni a szituációból, mert sem kedvem, sem energiám nincs vásárolni, rendelni pedig már vagy unalmas, vagy drága.  

Úgy határoztam, ezekre az alkalmakra összeszedem nektek az eddigi receptjeim közül azokat az ételeket, amelyeknek az ötlete pont ilyen szituációkban fogalmazódott meg, nem kell hozzájuk semmi egyéb, csak az általában mindenki konyhájában megtalálható alap élelmiszerek, így ezeket a recepteket akár „pénztárca barát” recepteknek is hívhatjuk. Az elkészítésük minimális időt és energiát igényel, így főzés közben még a házimunkára is bőven jut majd időnk.

Vegyesen válogattam a főételek, előételek és a desszertek között, mert hiszen nem csak a vacsorával eshet meg, hogy éppen nincs ötletünk, hanem akkor is, ha csak egy kis édességre vágyunk.

20210117_125406-01_1.jpeg

  • Selymes hagymakrémleves krutonnal és reszelt sajttal

Pár darab hagyma, egy darab sajt és pár szelet kenyér. Apró kiegészítésekkel együtt, mint pl az olaj, plusz egy kis liszt, mindössze ennyiből áll ez a leves, az íze mégis utánozhatatlan és egy igazi télies örömforrás.

Recept: https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/02/19/selymes_hagymakremleves_krutonnal_es_reszelt_sajttal

 20210218_190624-01.jpeg

  • A legvagányabb kukoricakrém

 

Vannak olyan esetek, mikor nem is vágyunk nagy vacsorára vagy ebédre, csak eszegetnénk valamit a tv mellett, megkennénk egy jó szelet kenyeret vajjal, padlizsánkrémmel, hasonló finomságokkal, így nem is kell a konyhában sokat vacakolni, élvezhetjük a jól megérdemelt pihenést. Ilyen a tökéletes alkalom egy különleges kukoricakrémre, amit bármikor összedobhatunk egy serpenyő és egy botmixer bevetésével, mindössze egy fej vöröshagymára és egy csemege kukorica konzervre van hozzá szükségünk!

Recept: https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/02/11/a_legvaganyabb_kukoricakrem

 20210210_190919-02.jpeg

 

  • Rakott édesburgonya
  • Édesburgonya muffinok

 

Ha van otthon egy kis édesburgonyánk, máris számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, a rakott édesburgonyától kezdve, a az édesburgonyás muffinokig, amelyeknek az elkészítése szintén nagyon időtakarékos, ellenben igazi superfood és több személyes laktató ételeket tudunk belőle varázsolni!

Receptek: https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/01/09/laktato_de_nem_hizlalo_rakott_tepsis_edesburgonya

 https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/01/14/sos_magvas_teljes_kiorlesu_edesburgonya_muffinok_chilivel_es_sajttal

 

u_3.jpg

 

 20210107_095919_1.jpg

 

  • A jól bevált tészták

Elképesztően sok lehetőségünk van, ha találunk egy csomag tésztát, a rakott és tepsis tésztáktól kezdve az egyszerű olajos tésztákig bármit el tudunk készíteni pár hozzávalóval, akár 15 perc alatt!

Tésztás receptjeim listája egyelőre közel sem teljes, ezért most pár példát hozok csak nektek, de érdemes nyomon követni akár az enyém, akár más blogok tésztás receptjeit, remek ötleteket tudtuk találni, amelyekkel kiadós és ínycsiklandó fogásokat tudunk az asztalra tenni!

 Receptek:

 20210127_184738-01_1.jpegimg_20200722_163857_437_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

6.)Jöjjenek a desszertek!

Ezek a könnyű kevert sütemények senkinek nem fognak nehézséget okozni, ha van otthon liszt, akkor már nagy gondunk nem lehet, jöhet a palacsinta, gofri, ha netalántán megbújt egy tábla étcsoki valamikor a kamrában már meg is van a brownie, ha pedig még rizst is találunk, választhatjuk a tejberizs tortát, ha pedig eddig sem akarunk elmenni akkor egy sima gyümölcsös tejberizs is hatalmas örömet tud okozni minimális idő ráfordításával.

Egy kis csomag túróval már kezdhetjük is az isteni túrófánkokat, ha pedig még vaníliás puding is akad, semmi akadálya egy kevert boci sütinek!

A recepteket itt találjátok:

 20210216_191255-01.jpeg

 20210208_185217-01.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20210202_191837-01.jpeg

 

Remélem tudtam pár jó ötlettel szolgálni nektek, és kedvet kaptatok a főzéshez akkor is, ha éppen úgy tűnik semmilyen feltétel nem adott hozzá. Hiszen a jó és egészséges ételekhez sokszor csak úgy tűnik, hogy drága alapanyagokból és sok konyhában eltöltött idővel tudunk csak hozzájutni, ám ez véleményem szerint korántsem van mindig így. Igyekszem úgy írni számotokra az általam összegyűjtött recepteket, hogy a főzés ne csak egy kötelező napi teendő legyen a listánkon, hanem élvezet és kikapcsolódás, könnyen beszerezhető és megfizethető hozzávalókból, egyszerűen elkészíthető receptekkel!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5416435580

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása